nlc.hu
Gasztro
Zöldségleves garnélával és tonhalas orsótészta-saláta

Zöldségleves garnélával és tonhalas orsótészta-saláta

Mai menüajánlatunk zöldségleves garnélával és tonhalas orsótészta-saláta.



Zöldségleves garnélával





Hozzávalók:


• 3 sárgarépa
• 2 burgonya
• 20-20 dkg karfiol, zöldbab és garnélarák
• 4 retek
• 10 dkg zöldborsó
• 5-5 dkg spenót és vaj
• 2-2 dl tej és tejszín
• 1 tojássárgája
• 2-2 evőkanál liszt és apróra vágott kapor
• KNORR Delikát Extra Ételízesítő
• őrölt bors



Elkészítése:


A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
415 kcal (1743 kJ)/adag

Tipp
Vajas pirítóssal és retekkarikákkal kínáljuk.



Tonhalas orsótészta-saláta


Hozzávalók







• 20 dkg olajos tonhal (konzerv)
• 50 dkg orsótészta
• 10 dkg fekete és zöld olajbogyó (vegyesen)
• 3-3 ek. kapribogyó (konzerv) és citromlé
• 1 gerezd fokhagyma
• 5 szardellagyűrű
• 1,25 dl olaj
• 2 ek. apróra vágott petrezselyem
• őrölt bors, só


Elkészítése

A tonhalat, az olajbogyókat és a kaprit lecsöpögtetjük. A szardellát kis darabokra vágjuk. Salátástálba tesszük a halat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd belekeverjük a petrezselymet, az olajbogyókat, a kaprit, a zúzott fokhagymát, a szardelladarabokat, és borssal megszórjuk. Óvatosan összekeverjük. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük. A halas keverékhez adjuk, átforgatjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top