Zöldségleves garnélával
Hozzávalók:
3 sárgarépa
2 burgonya
20-20 dkg karfiol, zöldbab és garnélarák
4 retek
10 dkg zöldborsó
5-5 dkg spenót és vaj
2-2 dl tej és tejszín
1 tojássárgája
2-2 evőkanál liszt és apróra vágott kapor
KNORR Delikát Extra Ételízesítő
őrölt bors
Elkészítése:
A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
415 kcal (1743 kJ)/adag
Tipp
Vajas pirítóssal és retekkarikákkal kínáljuk.
Tonhalas orsótészta-saláta
Hozzávalók
20 dkg olajos tonhal (konzerv)
50 dkg orsótészta
10 dkg fekete és zöld olajbogyó (vegyesen)
3-3 ek. kapribogyó (konzerv) és citromlé
1 gerezd fokhagyma
5 szardellagyűrű
1,25 dl olaj
2 ek. apróra vágott petrezselyem
őrölt bors, só
Elkészítése
A tonhalat, az olajbogyókat és a kaprit lecsöpögtetjük. A szardellát kis darabokra vágjuk. Salátástálba tesszük a halat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd belekeverjük a petrezselymet, az olajbogyókat, a kaprit, a zúzott fokhagymát, a szardelladarabokat, és borssal megszórjuk. Óvatosan összekeverjük. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük. A halas keverékhez adjuk, átforgatjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.