Hozzávalók:
Kolbászos omlett zöldfűszerekkel
néhány szál petrezselyem és snidling
1 szál parasztkolbász
3 dkg vaj
őrölt bors, só
Elkészítése:
Két külön tálban 4-4 tojást sóval és borssal ízesítve felverünk. A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a harmadát félretesszük, a többit egyenletesen elosztva, a tojásokba keverjük. A kolbászt felkarikázzuk, és a vaj felében megsütjük. Közben két másik serpenyőben omlettet sütünk a tojásadagokból. Az egyik omlettre tesszük a kolbászkarikákat, és a másik omlettel befedjük. A maradék zöldfűszerrel megszórva, forrón tálaljuk.
445 kcal (1869 kJ)/adag
Mézes-gyümölcsös limonádé
Hozzávalók:
4 db citrom
1 dl méz
7 dl víz
2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca, málna, fekete szeder, eper, stb.)
Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét. Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A maradék mézzel ízlés szerint édesítsük az üdítőt. A jegesre hűtött poharakat félig töltsük meg jégkockával, öntsük rá a limonádét. Néhány leveles menta gallyacskával díszíthetjük.