Gasztro

Kolbászos omlett zöldfûszerekkel és mézes-gyümölcsös limonádé

Hétvégi menüajánlatunk kolbászos omlett zöldfûszerekkel, finom frissítõnek mézes-gyümölcsös limonádé.



Kolbászos omlett zöldfűszerekkel





Hozzávalók:

8 tojás
néhány szál petrezselyem és snidling
1 szál parasztkolbász
3 dkg vaj
őrölt bors, só


Elkészítése:

Két külön tálban 4-4 tojást sóval és borssal ízesítve felverünk. A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a harmadát félretesszük, a többit egyenletesen elosztva, a tojásokba keverjük. A kolbászt felkarikázzuk, és a vaj felében megsütjük. Közben két másik serpenyőben omlettet sütünk a tojásadagokból. Az egyik omlettre tesszük a kolbászkarikákat, és a másik omlettel befedjük. A maradék zöldfűszerrel megszórva, forrón tálaljuk.

445 kcal (1869 kJ)/adag


Mézes-gyümölcsös limonádé

Hozzávalók:

• 4 db citrom
• 1 dl méz
• 7 dl víz
• 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca, málna, fekete szeder, eper, stb.)






Elkészítése:

Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét. Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A maradék mézzel ízlés szerint édesítsük az üdítőt. A jegesre hűtött poharakat félig töltsük meg jégkockával, öntsük rá a limonádét. Néhány leveles menta gallyacskával díszíthetjük.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top