Gasztro

Töltött tojás szardíniával és alpesi kávé

Mai könnyû menüajánlatunk töltött tojás szardíniával és hozzá frissítõ alpesi kávé.

Töltött tojás szardíniával





Hozzávalók

• 4 db tojás
• 1 doboz szardínia
• 50 g majonéz
• 100 g citrom
• 100 g paradicsom
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors


Elkészítése

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, és megtisztítjuk. A szardínia olaját lecsepegtetjük, a paradicsomot karikákra, a petrezselyemzöldet finomra, a citrom felét cikkekre vágjuk. A hosszában kettévágott tojások sárgáját és a szardíniát villával áttörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, kevés citromlével, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Fakanállal jól kikeverjük.
Nyomózsák vagy kiskanál segítségével a tölteléket elosztjuk a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a paradicsomkarikákra helyezzük a fél tojásokat, citromszeletkékkel és petrezselyemmel díszítjük.


Alpesi kávé





Hozzávalók 4 adaghoz


• 4 púpos kk. instant kávé
• 4 tojássárgája
• 8 cl rum
• 4 ek. cukor
• 4 ek. habtejszín
• 1/2 l víz


Elkészítése:

A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverővel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top