Töltött tojás szardíniával
Hozzávalók
4 db tojás
1 doboz szardínia
50 g majonéz
100 g citrom
100 g paradicsom
1/2 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt bors
Elkészítése
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, és megtisztítjuk. A szardínia olaját lecsepegtetjük, a paradicsomot karikákra, a petrezselyemzöldet finomra, a citrom felét cikkekre vágjuk. A hosszában kettévágott tojások sárgáját és a szardíniát villával áttörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, kevés citromlével, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Fakanállal jól kikeverjük.
Nyomózsák vagy kiskanál segítségével a tölteléket elosztjuk a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a paradicsomkarikákra helyezzük a fél tojásokat, citromszeletkékkel és petrezselyemmel díszítjük.
Alpesi kávé
Hozzávalók 4 adaghoz
4 púpos kk. instant kávé
4 tojássárgája
8 cl rum
4 ek. cukor
4 ek. habtejszín
1/2 l víz
Elkészítése:
A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverővel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.