Az újburgonyát mindig kaparással tisztítsuk.
A különféle módokhoz a burgonya darabolását egyenletesen végezzük, hogy a köret tetszetős legyen, és egyszerre puhuljon meg.
A burgonyapüré készítésénél felhasználhatjuk az egyéb burgonya köret készítésénél leeső részeket.
A párolt káposztát készíthetjük almával, szilvával, vagy sonkával is. 3-4 hámozott, savanykás ízű almát vékony csíkokra vágunk, és a párolás végén a káposztához keverjük, vagy a 200 g kék szilvát kimagozás után vékony csíkokra vágjuk, és két percig még a káposztával együtt pároljuk, vagy a 150 g főtt füstölt sonkát kis kockákra vágjuk, és a káposztával együtt még három percig pároljuk.
Az almapüré receptjét elkészíthetjük körtéből, birsalmából, vagy birskörtéből is, remekül harmonizál a vadpecsenyékkel.