Gasztro

Kelbimbókrémleves mandulaforgáccsal és gánica

Mai menüajánlatunk kelbimbókrémleves mandulaforgáccsal és gánica.



Kelbimbókrémleves mandulaforgáccsal






Hozzávalók

• 750 g kelbimbó
• 3/4 l marhahúsleves
• 200 g tejszín
• 1/2 l tej
• 80 g zabpehely
• 2 ek. mandulaforgács
• só, fehér bors, szerecsendió


Elkészítése

A kelbimbót tisztítsuk és mossuk meg, néhány friss levelet tegyünk félre a díszítéshez. A kelbimbó torzsáját kereszt alakban vagdossuk be, így egyenletesen puhára fő. A kelbimbót tegyük a forró húslevesbe, majd kb. 20 perc alatt, nyitott fazékban főzzük puhára. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a kelbimbót pépesítsük a levessel, és öntsük hozzá a tejszín felét.

A zabpelyhet keverjük össze a hideg tejjel, majd adjuk a leveshez. Rövid ideig forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A mandulaforgácsot zsiradék nélkül pirítsuk meg egy serpenyőben. A maradék tejszínt verjük fel (ne túl keményre). A forró levest merjük csészékbe, díszítsük a tejszínnel, a mandulaforgácsokkal és kelbimbólevelekkel.


Gánica





Hozzávalók


• 1000 g burgonya
• 200 g liszt
• 2 dl tejföl
• 50 g olaj vagy Linco Family Margarin
• só


Elkészítése

A megtisztított burgonyát felszeleteljük, és hideg, sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, keverő tálba tesszük, és a lisztet rászórva sózzuk és összekeverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk, evőkanállal a lisztes burgonyát beleszaggatjuk – figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz – és előmelegített sütőben megsütjük. Tejföllel meglocsoljuk, átforrósítjuk és forrón tálaljuk. Általában vadhús vagy birkaételekhez adhatjuk, de önállóan is ízletes valamilyen idénysalátával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top