nlc.hu
Gasztro
Borban pácolt máj roston sütve és Crépe Suzette

Borban pácolt máj roston sütve és Crépe Suzette

Mai menüajánlatunk borban pácolt máj roston sütve és Crépe Suzette.



Borban pácolt máj roston sütve






Hozzávalók

• 600 g sertésmáj
• 3 dl száraz fehérbor
• 10 g fokhagyma
• őrölt majoránna



Elkészítése

A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát és mustárt adjunk hozzá.


Crépe Suzette

Hozzávalók:

• 8 palacsinta
• 3 mandarin vagy 2 narancs
• 7,5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 evőkanál narancslikőr






Elkészítése:

A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és –levet.
A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük, négyfelé hajtjuk, és serpenyőben 2-3 perc alatt átsütjük.


Fortély
Tálaláskor flambírozhatjuk narancslikőrrel.

581 kcal (2440 kJ)/adag


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top