Borban pácolt máj roston sütve
Hozzávalók
600 g sertésmáj
3 dl száraz fehérbor
10 g fokhagyma
őrölt majoránna
Elkészítése
A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát és mustárt adjunk hozzá.
Crépe Suzette
Hozzávalók:
8 palacsinta
3 mandarin vagy 2 narancs
7,5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 evőkanál narancslikőr
Elkészítése:
A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és levet.
A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük, négyfelé hajtjuk, és serpenyőben 2-3 perc alatt átsütjük.
Fortély
Tálaláskor flambírozhatjuk narancslikőrrel.
581 kcal (2440 kJ)/adag