Gasztro

Borban pácolt máj roston sütve és Crépe Suzette

Mai menüajánlatunk borban pácolt máj roston sütve és Crépe Suzette.



Borban pácolt máj roston sütve






Hozzávalók

• 600 g sertésmáj
• 3 dl száraz fehérbor
• 10 g fokhagyma
• őrölt majoránna



Elkészítése

A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát és mustárt adjunk hozzá.


Crépe Suzette

Hozzávalók:

• 8 palacsinta
• 3 mandarin vagy 2 narancs
• 7,5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 evőkanál narancslikőr






Elkészítése:

A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és –levet.
A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük, négyfelé hajtjuk, és serpenyőben 2-3 perc alatt átsütjük.


Fortély
Tálaláskor flambírozhatjuk narancslikőrrel.

581 kcal (2440 kJ)/adag


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top