nlc.hu
Gasztro
Töltött paradicsom kukoricával és flambírozott õszibarack fagylalttal

Töltött paradicsom kukoricával és flambírozott õszibarack fagylalttal

Mai menüajánlatunk töltött paradicsom kukoricával, desszertnek flambírozott õszibarack fagylalttal.

Töltött paradicsom kukoricával

Hozzávalók

• 8 db közepes nagyságú, kemény paradicsom
• 300 g csemege kukorica konzerv
• 20 g fokhagyma
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• 50 g reszelt sajt
• só, őrölt bors

Elkészítése

A paradicsomokat megmossuk, majd a szárrészre állítva tetejét levágjuk, karalábévájóval vagy kávéskanállal a belsejét kivájjuk.

Sóval, borssal ízesítjük, pár percig állni hagyjuk, majd visszafordítva a keletkező levet kicsurgatjuk. Amíg a paradicsom pácolódik, elkészítjük a tölteléket. A kukoricát lecsurgatjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Az anyagokat egy keverőtálban alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokba töltjük. Salátalevelet helyezzünk a tálra, erre rendezzük el a paradicsomokat, megszórhatjuk reszelt sajttal és hűtőszekrénybe téve alaposan lehűtjük. Adhatunk hozzá tartármártást vagy jól lehűtött joghurtot vagy kefirt, amelyet elkeverünk kevés zúzott fokhagymával.

Flambírozott őszibarack fagylalttal

Hozzávalók

• 6 közepes nagyságú őszibarack
• 0,4 dl cseresznyepálinka
• 0,2 dl triple sec
• 50 g eperdzsem
• 200 g vaníliafagylalt
• 4 db mogyorós holipni
• 20 g vágott mandula
• 40 g vaníliás porcukor

Elkészítése

A friss őszibarackokat gyenge tűzön öt percig főzzük, héját lehúzzuk, félbevágjuk, és kivesszük a magját, majd megszórjuk vaníliás porcukorral. Asztali rezsó fölött, egy serpenyőben felforraljuk az eperdzsemet – hogy folyósabb legyen -, beletesszük a fél őszibarackokat, majd meglocsoljuk a triple seckel, a cseresznyepálinkával. Melegítjük, és végül meggyújtva rövid ideig flambírozzuk. Ennél a műveletnél a serpenyőt kissé megdöntve, szélével tartsuk a láng felé óvatosan, nehogy a fellobbanó láng megégessen bennünket vagy a mellettünk állókat. A kistányérokra adagoljuk a fagylaltot, mellérakjuk az őszibarackokat, és meglocsoljuk a forró, aromás eperöntettel, végül a tetejére szórjuk a vágott mandulát és mogyorós holipnit adunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top