Paprikasaláta
Hozzávalók
400 g kaliforniai paprika (különböző színű)
100 g lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
0,2 dl borecet
0,5 dl olaj
1/2 csomó petrezselyemzöld
só, cukor, durvára tört fehérbors
Elkészítése
A paprikák magházát eltávolítjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát és a hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Vizet forralunk, amelyet előzőleg megsózunk és a felszeletelt alapanyagokat leforrázzuk, 5-8 percig a forrázó vízben hagyjuk. Leszűrjük, kihűtjük. Közben elkészítjük az ecetes-olajos öntetet, amelyhez a zúzott fokhagymát és a durvára tört fehérborsot és a zöldpetrezselymet is hozzákeverjük. Az elkészített öntetet a kihűtött paprikára és hagymára öntjük. Fogyasztás előtt 2-3 órán át hűtőszekrényben tároljuk.
Vaníliafagylalt-kehely
Hozzávalók:
60 dkg vaníliafagylalt
16 szem eper
1 kk. csokoládédara
4 ostya
Elkészítése:
A vízbe mártott kanállal formázott csokoládéfagylaltot előhűtött kehelybe tesszük. Tejszínhabbal körbespricceljük, eperrel díszítjük, csokidarával megszórjuk. Ostyát szúrunk bele.