Gasztro

Paprikasaláta és vaníliafagylalt-kehely

Mai menüajánlatunk paprikasaláta, desszertnek pedig vaníliafagylalt-kehely.

Paprikasaláta

Hozzávalók

• 400 g kaliforniai paprika (különböző színű)
• 100 g lila hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 0,2 dl borecet
• 0,5 dl olaj
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, cukor, durvára tört fehérbors

Elkészítése

A paprikák magházát eltávolítjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát és a hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Vizet forralunk, amelyet előzőleg megsózunk és a felszeletelt alapanyagokat leforrázzuk, 5-8 percig a forrázó vízben hagyjuk. Leszűrjük, kihűtjük. Közben elkészítjük az ecetes-olajos öntetet, amelyhez a zúzott fokhagymát és a durvára tört fehérborsot és a zöldpetrezselymet is hozzákeverjük. Az elkészített öntetet a kihűtött paprikára és hagymára öntjük. Fogyasztás előtt 2-3 órán át hűtőszekrényben tároljuk.

Vaníliafagylalt-kehely

Hozzávalók:

• 60 dkg vaníliafagylalt
• 16 szem eper

• 4 ek. tejszínhab
• 1 kk. csokoládédara
• 4 ostya

Elkészítése:

A vízbe mártott kanállal formázott csokoládéfagylaltot előhűtött kehelybe tesszük. Tejszínhabbal körbespricceljük, eperrel díszítjük, csokidarával megszórjuk. Ostyát szúrunk bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top