Hozzávalók:
10-10 dkg vaj
mascarpone vagy tejszín krémsajt és trappista sajt
1-2 teáskanál tejföl
reszelt szerecsendió
pirospaprika, petrezselyem
darált dió
Delikát ételízesítő
Elkészítése:
A krémsajtot, a habosra kevert vajat és reszelt trappista sajtot összekeverjük, és tejföllel lazítjuk. Delikáttal, szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük. Alaposan összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A golyók egy részét pirospaprikában, a többit finomra vágott petrezselyemben, illetve darált dióban megforgatjuk, és tálalásig hideg helyen tároljuk. Tálaláskor megmaradt sült húst felkockázva alárakhatunk, de falatnyi kenyérkockákra vagy uborkakarikákra is ráültethetjük a sajtgolyókat. Kis műanyag kardocskákkal rögzítjük, és salátalevéllel díszített tányérokon tálaljuk.