Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojás
2 evőkanál olaj
1 dl sör
só
a töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 camembert sajt
5 dkg füstölt szalonna
reszelt szerecsendió
fél dl fehérbor
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
KNORR Delikát Extra Ételízesítő
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntünk fél liter tejet, és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, csipetnyi sót, az olajat, a sört, végül a maradék tejet. Lefedjük, és 1 órát állni hagyjuk. Kiolajozott teflonserpenyőt felforrósítunk, 1 merőkanál masszát beleöntünk. Amint a széle sülni kezd, fakanállal megfordítjuk. A másik oldalát aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk, ezt a műveletet minden palacsintánál elvégezzük. A sajt héját levágjuk, belsejét felkockázzuk. Teflonban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Szerecsendióval, Delikát Extrával fűszerezzük, és közepes lángon 5 percig főzzük. Beleöntjük a bort, még 2 percig forraljuk, majd a petrezselyemmel megszórjuk. A palacsintákat a sajtos töltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk, és rögtön tálaljuk.
Borszakértőnk könnyű, gyümölcsösebb borokat ajánl mellé, északi – mátraaljai, soproni, egri – borvidékeinkről.
443 kcal (1863 kJ)/adag
Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 20 perc, főzés: 15 perc, pihentetés: 1 óra
Közepesen drága