Pórés sonkasaláta
Hozzávalók
2 póréhagyma fehér része
20-20 dkg burgonya és kukorica (konzerv)
2 paradicsom
20 dkg sonka (egészben)
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
3 ek. olaj
1 ek. apróra vágott snidling
őrölt bors, só
Elkészítése
A pórékat megtisztítjuk, 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róluk a nedvességet. A burgonyákat sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomokat kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat összezúzzuk. A sonkát felkockázzuk.
Mély tálban simára keverjük a zúzott fokhagymát a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd lassanként beledolgozzuk az olajat. Beleforgatjuk a burgonyát, a még langyos pórét, a kukoricát, a paradicsomot és a sonkát. A snidlinggel megszórva, azonnal tálaljuk.
Mandulás kakaó
Hozzávalók 2 adaghoz
6 púpos ek. kakaó
bő 1/4 l tej
2 ek. keményre vert tejszín
2 ek. őrölt mandula
1 csipet fahéj
1 ek. pirított mandulaforgács
Elkészítése
A kakaót, a darált mandulát és a fahéjat keverjük a forró tejbe, majd töltsük szét két pohárba. Tegyünk rá a felvert tejszínhabból és a mandulaforgácsból.