Gasztro

Linco Crème du Chef

Rohanó világunkban néha egy kis kényeztetésre vágyunk. Ennénk valami finomat, de nincs idõnk órákat tölteni a konyhában. Éppen csak egy falatot, egy szendvicset, ami nem mindennapi.





A Linco Crème du Chef szendvicskrémcsalád pontosan ilyen megfontolásból született. Egyszerűen kenyérre kenve is igazi élvezetet nyújt, de alkotóeleme, kiegészítője lehet bonyolultabb ételcsodáknak is. A fejlesztők azonban nem csak a harmonikus ízekre, a könnyű felhasználhatóságra gondoltak, de ügyeltek arra is, hogy a termék alacsony zsírtartalma és természetes összetevői révén megfeleljen a korszerű táplálkozás követelményeinek is.

Az alapanyagok kiválogatásánál az egyik fő szempont az volt, hogy természetes, vitamindús, mégis finom új terméket alkossunk. Így esett a választás a friss joghurtra, mint alapra, és a változatos fűszerekre, friss zöldségekre, mint ízesítőkre.
Ügyeltünk arra is, hogy a hagyományos ízeket kedvelők, és a – nálunk is egyre népszerűbb – mediterrán konyha rajongói is találjanak ínyükre valót.


A termék 4 különböző ízben készült el:

Paradicsomos&bazsalikomos
Olivás&oregánós
Sonkás&tormás
Füstöltsajtos






Paradicsomos&bazsalikomos

Igazi mediterrán világot varázsol, nem beszélve az összetevők jól ismert kedvező tulajdonságairól.
A paradicsom fontos vitaminforrásnak számít, de jelentős mennyiséget tartalmaz egyes ásványi anyagokból is, mint például a kálium. Bizonyos kutatások alapján az is igazolódni látszik, hogy likopin nevű összetevője elősegítheti a rákos megbetegedések megelőzését. Ezenkívül azt is sikerült már alátámasztani, hogy a likopin képes csökkenteni az úgynevezett “rossz” (LDL) koleszterin-szintet, és ennek következtében kisebb a szívbántalmak kialakulásának veszélye.

A termék különleges ízvilágát a bazsalikomnak köszönheti. Az ókori görögök ezt a fűszert a növények királyának tartották, így az elengedhetetlen alkotórésze volt a királyok felszenteléséhez használt olajnak. Talán kedvező élettani hatásainak köszönhetően vált a mediterrán konyha egyik legnépszerűbb fűszernövényévé. Sőt, sokan úgy vélték, szerelmi serkentőszerként is hatásos…






Olivás&oregánós


Az olivabogyó és –olaj a mediterrán konyha meghatározó alapanyaga. Nálunk is egyre népszerűbb, különleges ízvilágának, s jótékony élettani hatásainak köszönhetően. Ráadásul ez a szendvicskrém valódi olívabogyó darabokat tartalmaz.

A Dél-Európából származó szurokfű, népies elnevezéssel vadmajoránna vagy balzsamfű, avagy oregano, a kerti majoránna közeli rokona. A mediterrán országokban megtalálható vadon termő változata is, amelynek jellegzetes, erős illatanyaga a majoránna, kakukkfű és bors keverékére emlékezetet. Igazi népszerűségét az olaszos ételek világkarrierjének köszönheti. Különösen finom zamatot kölcsönöz a juh- vagy kecskesajttal készített ételeknek, italkorcsolyaként kínált sajt- és zöldségkrémeknek, salátához való olajoknak, eceteknek.







Sonkás&tormás


A hagyományos magyar ízek kedvelőinek készült a sonkás tormás változat. A sonka és a hozzá illő reszelt torma tradicionális ételünk.
A párosítás nem véletlen, hiszen a nehezebb ételek mellé olyan kiegészítő étel kell, ami ellensúlyozza azt. Kevesen tudják, hogy a friss torma gyógynövény is. Feltehetően a sonka mellé azért “kötelező” enni, mert jótékony hatással van az emésztésünkre. A torma C- és B-vitamint, káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot tartalmaz. A torma régen gyakori kiegészítője volt az ételeknek, gyenge hajtásaiból salátát is készítettek.






Füstöltsajtos


A sajtkultúra ősidőktől fogva a gasztronómiai kultúra szerves része.
A sajtokat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket.

A sajt nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, zsírokat, ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket. Fehérjéit és zsírjait a szervezet könnyen és gyorsan képes feldolgozni, és a sajtban található egyes fontos ásványi sók nagyobb mennyiségben vannak jelen, mint bármely más, naponta fogyasztott élelmiszerben.
A füstöltsajtos változat karakteres ízével igazi csemege az igazi ínyenceknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top