Pikáns tejfölös csirkesaláta
Hozzávalók (6 személyre)
90 dkg csirkehús
4 citrom leve
1 uborka
12 retek
2 dl tejföl
2 ek. almaecet
1 ek. apróra vágott kapor
2 ek. apróra vágott snidling
színes bors, őrölt bors, só
Elkészítése
A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.
Narancsos-mazsolás rizs
Hozzávalók:
1 1/2 l víz
csipet só
késhegynyi sáfrány vagy kurkuma
200 g mazsola
3-4 narancs
méz ízlés szerint
1/2 l kesutejszín
Elkészítése
A rizst vízben puhára főzzük, és egy ideig állni hagyjuk. Eközben a mazsolát és a sáfrányt hozzákeverjük, majd a kockákra vágott narancsot vagy mandarint, mézet és végül a felvert tejszínt vegyítjük közé. Melegen vagy hidegen tálaljuk.