Gasztro

Pikáns tejfölös csirkesaláta és narancsos-mazsolás rizs

Mai menüajánlatunk pikáns tejfölös csirkesaláta és narancsos-mazsolás rizs.



Pikáns tejfölös csirkesaláta





Hozzávalók (6 személyre)

• 90 dkg csirkehús
• 4 citrom leve
• 1 uborka
• 12 retek
• 2 dl tejföl
• 2 ek. almaecet
• 1 ek. apróra vágott kapor
• 2 ek. apróra vágott snidling
• színes bors, őrölt bors, só


Elkészítése

A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.


Narancsos-mazsolás rizs

Hozzávalók:





• 50 dkg rizs
• 1 1/2 l víz
• csipet só
• késhegynyi sáfrány vagy kurkuma
• 200 g mazsola
• 3-4 narancs
• méz ízlés szerint
• 1/2 l kesutejszín


Elkészítése

A rizst vízben puhára főzzük, és egy ideig állni hagyjuk. Eközben a mazsolát és a sáfrányt hozzákeverjük, majd a kockákra vágott narancsot vagy mandarint, mézet és végül a felvert tejszínt vegyítjük közé. Melegen vagy hidegen tálaljuk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top