Kiflis szendvicsek
1. Szezámmagos kifli
diós sajttal és retekkel
2 kiflit hosszában kettévágunk, majd salátalevelekkel megrakjuk. Erre diós sajtszeleteket teszünk, és retekkarikákkal befedjük.
Variáció:
1 kávéskanál tormakrémet és 1 merőkanál tejszínt simára keverünk, ezzel megkenjük a kifliket, a diós sajt helyett pedig köményes sajtot teszünk a tetejükre.
2. Kifli sonkás-tormás krémmel
4 magos kiflit kettévágunk. Megkenjük a Linco Créme du Chef sonkás tormás szendvicskrémmel. Paradicsommal díszítjük.
3. Szezámos kifli sonkával és spárgával
4 szezámmagos kiflit kettévágunk, és megvajazzuk. 4 szelet főtt sonkát és néhány szál spárgát (konzerv) a tetejére rakunk. Végül főtt tojáskarikákkal befedjük.
Variáció
Spárga helyett tehetünk a kiflikbe apróra vágott articsókaszíveket is.
4. Kifli camembert sajttal és zellerrel
4 kiflit kettévágunk. Mindegyikre vékony szelet camembert sajtot majd zellerszeleteket teszünk, és piros színű paprikacsíkokkal befedjük.
Variáció
Kígyóuborka-karikákkal és zöld meg piros színű paprikával gazdagíthatjuk.
5. Sonkakrémes kifli
2 evőkanál majonézt, 1 evőkanál sajtkrémet és fél evőkanál ketchupot simára keverünk. Hozzáadunk 5 dkg felkockázott főtt-füstölt sonkát, 1 csíkokra vágott csemegeuborkát,
1 kis fej apróra vágott hagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
4 kiflit kettévágunk, és a krémmel mindet megkenjük.
Variáció Adhatunk hozzá paprikakockákat is.
Sárgadinnye gyümölcsökkel töltve
2 db közepes nagyságú sárgadinnye
700 g idénygyümölcs vegyesen (őszibarack, sárgabarack, szőlő, meggy, málna stb)
1 db citrom leve
50 g porcukor
1 dl muskotályos vagy bármilyen édes bor
0,5 dl a gyümölcsökhöz illő likőr
Elkészítése
A sárgadinnyéket félbevágjuk, magját kikaparjuk. A gyümölcs húsát karalábévájóval vagy kávés kanállal kivájjuk, figyelve arra, hogy a héját ne vágjuk át. A gyümölcsöket megmossuk, és ha szükséges, feldaraboljuk. A bort a likőrrel, a porcukorral és a citrom levével egy üvegtálban összekeverjük, beletesszük a darabolt gyümölcsöket és a kivájt sárgadinnyehúst, óvatosan összekeverjük, majd a kivájt sárgadinnyékbe töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk, hogy jól áthűljön. Fogyasztáskor díszíthetjük vagy külön adhatunk mellé keményre felvert tejszínhabot.