Gasztro

Kiflis szendvicsek és sárgadinnye gyümölcsökkel töltve

Mai menüajánlatunk kiflis szendvicsek és sárgadinnye gyümölcsökkel töltve.



Kiflis szendvicsek

1. Szezámmagos kifli





diós sajttal és retekkel



2 kiflit hosszában kettévágunk, majd salátalevelekkel megrakjuk. Erre diós sajtszeleteket teszünk, és retekkarikákkal befedjük.
Variáció:
1 kávéskanál tormakrémet és 1 merőkanál tejszínt simára keverünk, ezzel megkenjük a kifliket, a diós sajt helyett pedig köményes sajtot teszünk a tetejükre.





2. Kifli sonkás-tormás krémmel
4 magos kiflit kettévágunk. Megkenjük a Linco Créme du Chef sonkás tormás szendvicskrémmel. Paradicsommal díszítjük.








3. Szezámos kifli sonkával és spárgával


4 szezámmagos kiflit kettévágunk, és megvajazzuk. 4 szelet főtt sonkát és néhány szál spárgát (konzerv) a tetejére rakunk. Végül főtt tojáskarikákkal befedjük.
Variáció
Spárga helyett tehetünk a kiflikbe apróra vágott articsókaszíveket is.





4. Kifli camembert sajttal és zellerrel
4 kiflit kettévágunk. Mindegyikre vékony szelet camembert sajtot majd zellerszeleteket teszünk, és piros színű paprikacsíkokkal befedjük.
Variáció
Kígyóuborka-karikákkal és zöld meg piros színű paprikával gazdagíthatjuk.








5. Sonkakrémes kifli


2 evőkanál majonézt, 1 evőkanál sajtkrémet és fél evőkanál ketchupot simára keverünk. Hozzáadunk 5 dkg felkockázott főtt-füstölt sonkát, 1 csíkokra vágott csemegeuborkát,
1 kis fej apróra vágott hagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
4 kiflit kettévágunk, és a krémmel mindet megkenjük.
Variáció Adhatunk hozzá paprikakockákat is.



Sárgadinnye gyümölcsökkel töltve






Hozzávalók


• 2 db közepes nagyságú sárgadinnye
• 700 g idénygyümölcs vegyesen (őszibarack, sárgabarack, szőlő, meggy, málna stb)
• 1 db citrom leve
• 50 g porcukor
• 1 dl muskotályos vagy bármilyen édes bor
• 0,5 dl a gyümölcsökhöz illő likőr


Elkészítése

A sárgadinnyéket félbevágjuk, magját kikaparjuk. A gyümölcs húsát karalábévájóval vagy kávés kanállal kivájjuk, figyelve arra, hogy a héját ne vágjuk át. A gyümölcsöket megmossuk, és ha szükséges, feldaraboljuk. A bort a likőrrel, a porcukorral és a citrom levével egy üvegtálban összekeverjük, beletesszük a darabolt gyümölcsöket és a kivájt sárgadinnyehúst, óvatosan összekeverjük, majd a kivájt sárgadinnyékbe töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk, hogy jól áthűljön. Fogyasztáskor díszíthetjük vagy külön adhatunk mellé keményre felvert tejszínhabot.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése