Gasztro

Kukorica krémleves és sonkaszelet sörtésztában

Mai menüajánlatunk kukorica krémleves és sonkaszelet sörtésztában.



Kukorica krémleves





Hozzávalók

• 1/2 fej vöröshagyma
• vaj
• 1-1 sárga- és fehérrépa
• 1 doboz konzervkukorica
• liszt
• vaj
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• só, bors


Elkészítése

1/2 fej finomra vágott vöröshagymát 4 dkg vajban megfonnyasztunk, és megpárolunk benne 1-1 kisebb szál-kockára vágott-sárgarépát és fehérrépát. Ezután hozzáadunk 1 doboz-levétől lecsurgatott-morzsolt kukoricát, 1 liter vízzel felengedjük, és világos, vajas rántással besűrítjük. Sóval, törött borssal ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük. 1 dl tejszínt 1 tojássárgájával elkeverünk, és az áttört levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Egyéni ízlés szerint citromlével pikánsra savanyíthatjuk. Csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk. 





Sonkaszelet sörtésztában

Hozzávalók

• 400 gr főtt sonka
• 2 db tojás
• 3 dl világos sör
• 120 g liszt
• 5 dl olaj
• 1 db fejessaláta
• 5 gr gyömbérgyökér


Elkészítése

A fejessalátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk és megszárítjuk. A főtt sonkát 3-4 milliméter vastag szeletekre vágjuk. A sört simára keverjük a liszttel, a tojások sárgájával, a frissen reszelt gyömbérgyökérrel, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot. A sonkaszeleteket megforgatjuk a sörtésztában, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük, majd lecsepegtetjük. A salátaleveleket tálra rendezzük, és elhelyezzük rajtuk a sonkaszeleteket. Köretként burgonyasalátát, akár majonézes burgonyát is adhatunk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top