Toast-falatok
Hozzávalók:
4 szelet toast-kenyér
1-1 piros és zöld húsú paprika
8 koktélvirsli
Linco Créme du Chef szendvicskrémek
2 póréhagyma
Elkészítése:
A kenyeret pirítsuk meg, ha kihűlt, kenjük meg Créme du Chef szendvicskrémmel, majd az átló mentén vágjuk ketté a kenyérszeleteket.
A megtisztított paprikát és a virslit vágjuk fel vékony csíkokra. A póréhagymát tisztítsuk és mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A póréhagyma-, a paprika- és virslicsíkokból készítsünk 8 csokrot”, s ezeket rakjuk a pirított kenyérszeletekre.
Szőlőjoghurtos charlotte
Hozzávalók:
1 liter joghurt
2 tasak zselatinpor, cukor
2 nagy fürt piros szőlő
1 csomag babapiskóta
citrom, citromfű
Elkészítése:
A szőlőt leszemezzük, összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk. A mag és héj nélküli szőlőlét joghurttal, citromhéjreszelékkel összekeverjük, és ízlés szerint cukrozzuk. Ha nem lenne elég színes a joghurt, kevés piros szörpöt is keverjünk hozzá. A zselatint kevés vízben felmelegítve feloldjuk, majd a szőlős joghurttal összevegyítjük. Egy nagy jénai tálat lehűtünk, és az aljára másfél ujjnyi vastagon joghurtos masszát öntünk. Az oldalát babpiskótával körberakjuk. Ha a piskóták túlérnek a tálon, rövidebbre vágjuk. A maradék masszát a kibélelt tálba öntjük színültig, és hűtőben dermesztjük. Tálaláskor kiborítjuk, és szőlőszemekkel, citromkarikával, citromfűvel díszítjük.