Gasztro

Toast-falatok és szõlõjoghurtos charlotte

Mai menüajánlatunk toast-falatok és szõlõjoghurtos charlotte.








Toast-falatok

Hozzávalók:

• 4 szelet toast-kenyér
• 1-1 piros és zöld húsú paprika
• 8 koktélvirsli
• Linco Créme du Chef szendvicskrémek
• 2 póréhagyma


Elkészítése:

A kenyeret pirítsuk meg, ha kihűlt, kenjük meg Créme du Chef szendvicskrémmel, majd az átló mentén vágjuk ketté a kenyérszeleteket.

A megtisztított paprikát és a virslit vágjuk fel vékony csíkokra. A póréhagymát tisztítsuk és mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A póréhagyma-, a paprika- és virslicsíkokból készítsünk 8 „csokrot”, s ezeket rakjuk a pirított kenyérszeletekre.



Szőlőjoghurtos charlotte






Hozzávalók:
• 1 liter joghurt
• 2 tasak zselatinpor, cukor
• 2 nagy fürt piros szőlő
• 1 csomag babapiskóta
• citrom, citromfű



Elkészítése:
A szőlőt leszemezzük, összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk. A mag és héj nélküli szőlőlét joghurttal, citromhéjreszelékkel összekeverjük, és ízlés szerint cukrozzuk. Ha nem lenne elég színes a joghurt, kevés piros szörpöt is keverjünk hozzá. A zselatint kevés vízben felmelegítve feloldjuk, majd a szőlős joghurttal összevegyítjük. Egy nagy jénai tálat lehűtünk, és az aljára másfél ujjnyi vastagon joghurtos masszát öntünk. Az oldalát babpiskótával körberakjuk. Ha a piskóták túlérnek a tálon, rövidebbre vágjuk. A maradék masszát a kibélelt tálba öntjük színültig, és hűtőben dermesztjük. Tálaláskor kiborítjuk, és szőlőszemekkel, citromkarikával, citromfűvel díszítjük.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top