Rizses pulykasaláta sárgadinnyével
Hozzávalók:
20 dkg hosszú szemű rizs
50 dkg pulykamellfilé
1-1 narancs, grépfrút és sárgadinnye
2 evőkanál kókuszreszelék
szárnyas fűszerkeverék
a szószhoz:
1-1 evőkanál borcet és fehér rum
1 kávéskanál mustár
6 evőkanál olaj
Tabasco szósz
őrölt bors
só
Elkészítés:
A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst szárnyas fűszerkeverékkel ízesített vízben megfőzzük. Amikor kész, kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és Tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk.
Jó tudni!
Tabasco szószt szupermarketekben kaphatunk, kis üvegekben.
Crépe Suzette
Hozzávalók:
8 palacsinta
3 mandarin vagy 2 narancs
7,5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 evőkanál narancslikőr
Elkészítése:
A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és levet.
A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük, négyfelé hajtjuk, és serpenyőben 2-3 perc alatt átsütjük.
Fortély
Tálaláskor flambírozhatjuk narancslikőrrel.
581 kcal (2440 kJ)/adag