Hozzávalók
800 g alma
1/2 citrom
40 g cukor
egész fahéj, szegfűszeg
60 g torma
40 g dióbél
100 g majonéz
Elkészítésük
A megtisztított almát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk és alma nagyságától függően negyedekbe vagy nyolcadokba daraboljuk. Kb. fél liter vizet felforralunk a cukorral, 5-6 szem szegfűszeggel, egy darab fahéjjal, csipetnyi sóval és a citrom vékonyan hámozott héjával, majd hozzáadjuk a darabolt almákat, és lefedve lassan készre pároljuk. Saját levében hűtjük le egy kevés citromlével ízesítve, végül áttörjük vagy összeturmixoljuk, és tálalásig melegen tartjuk.
A tormás almához a megtisztított tormát lereszeljük, szűrőben leforrázzuk, kicsavarjuk, és a dióbelet durvára vágjuk. A kész almapüréhez hozzákeverjük a majonézt, a tormát és a diót. Jól lehűtve szárnyasok, egészben sült vadpecsenyék mellé kiváló.