Hozzávalók
500 g héjas gesztenyéből készített püré
1 db tojás
2 dl tej
100 g liszt
5 g sütőpor
só, őrölt bors
A bundázáshoz
2 db tojás
100g liszt
200 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítése
Amennyiben friss gesztenyéből készítjük, kissé hosszabb ideig tart. Ilyenkor a gesztenyét meg kell főzni oly módon, hogy a gesztenyét megmossuk, leszárítjuk, és minden egyes darabot éles késsel bevágunk, és sütőlemezre téve, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a kemény héj szét nem válik. A héját eltávolítjuk, majd a tejben puhára főzzük, ledaráljuk vagy összetörjük.
A vajat megolvasztjuk, és hozzáadva a lisztet fehér habzásig hevítjük, beletesszük az áttört gesztenyét, jól kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, és elkeverjük benne az egész tojásokat és a sütőport, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és gömb vagy rúd formákat kialakítva bundázzuk, majd előmelegített nem túl forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Elsősorban szárnyasételekhez adjuk.