Hozzávalók:
(kb. 50 darabhoz)
Tészta:
200 g kimagozott szárított szilva
50 ml rum
100 g vaj vagy margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tojás (közepes méretű)
150 g liszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g aprított mandula
Máz:
2-3 evőkanál rum
80 g porcukor
15 g vaj vagy margarin
Elkészítése:
Tészta: A szilvát kis kockákra vágjuk, és éjszakára rumba áztatjuk. A vajat konyhai robotgéppel habosra verjük, kis adagokban hozzákeverjük a cukrot és a vanillincukrot, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. Mindkét tojást egyenként kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk, a legalacsonyabb fokozaton jól elkeverjük. Végül a szilvakockákat és a mandulát is belekeverjük. A tésztát egy kizsírozott tepsi (40 x 30 cm) felébe öntjük és egy többszörösen összehajtott alufóliával bekerítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Máz: A porcukrot a rummal és a felolvasztott margarinnal simára keverjük, a süteményre kenjük és kis darab szárított szilvával díszítjük. A máz megszilárdulása után 3,5 x 3,5 cm-es darabokra vágjuk.