Hozzávalók
a tortalaphoz
4 db tojás
80 g kristálycukor
80 g liszt
20 g olaj
1/2 citrom reszelt héja
a krémhez
3 dl tej
45 g vanília ízű pudingpor
80 g kristálycukor
150 g vaj
150 g kimagozott meggybefőtt
a zseléhez
4 dl meggybefőtt lé
20 g zselatinpor
40 g kristálycukor
a torta tetejére
400 g kimagozott meggybefőtt
a torta oldalára
50 g darált pörkölt dió
Elkészítése
A tojások sárgáját húsz gr cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd a fehérjéket a hatvan gr cukorral kemény habbá verjük. A habot apránként hozzáadjuk a kikevert sárgákhoz, és fakanállal óvatosan keverve, hogy a hab össze ne törjön, belekeverjük a lisztet és az olajat (fontos a rövid keverési idő). Sütőpapíron két egyforma tortalapot sütünk külön-külön. Amíg a lapok kihűlnek elkészítjük a krémet.
Az előírásoknak megfelelően megfőzzük a vaníliás pudingot, és amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kimagozott, lecsepegtetett és összevágott meggyet. Az egyik tortalapra rákenjük a krém felét, ezután rátesszük a másik lapot és megkenjük a maradék krémmel, majd hűtőszekrénybe tesszük rövid időre. A zseléhez a meggylébe keverjük a zselatinport, és addig melegítjük, amíg áttetsző nem lesz, majd hozzáadjuk a cukrot, és hűtjük. A megtöltött tortára elrendezzük a meggyeket, leöntjük a már majdnem megdermedt zselével, majd a torta oldalára a pörkölt diót rátapasztjuk.