Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet (egyenként 15 dkg-os) csirkemell
10 dkg gomba
10 dkg sovány sonka
1 kis fej hagyma
2 tojás fehérje
5 dkg reszelt Tolnai sovány sajt
1 tejben áztatott zsemle
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors
margarin a tál kikenéséhez
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd tovább pirítjuk a felszeletelt gombával és a kis kockákra vágott sonkával. Amikor kész, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a két tojás fehérjét, a finomra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot és sóval, borssal fűszerezzük. A kissé kivert hússzeleteket sóval meghintjük, elosztjuk rajtuk a masszát, feltekerjük és hústűvel megtűzzük. A tekercseket margarinnal kikent tálba tesszük, és először alufóliával letakarva, majd anélkül megsütjük.
Egy adagban:
energia: 407 kcal
zsír: 17 g
koleszterin: 98 mg