Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pulykamell (500 g)
80 dkg karfiol
10 dkg Tolnai sovány sajt
1 pohár kefir
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
margarin a kikenéshez
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és az aljára fektetjük a kissé kivert, sóval, borssal meghintett hússzeleteket. Kevés vizet aláöntünk, alufóliával betakarjuk, és a sütőben puhára pároljuk. Közben a karfiolt sós vízben – vagy gőz fölött – nem túl puhára főzzük. Amikor a hús puha, levesszük a fóliát, a pulykaszeletekre halmozzuk a karfiolt, meghintjük kevés szerecsendióval, leöntjük a kefirrel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Egy adagban:
energia: 334 kcal
zsír: 17 g
koleszterin: 81 mg