Hozzávalók
Kattints a képre!
300 g spagetti vagy makaróni, vagy bármilyen száraz tészta
50 g füstölt szalonna
400 g darált sertés vagy marhahús
100 g gomba
50 g vöröshagyma
100 g sárgarépa
1 csomó petrezselyemzöld
2 db zellerszár (csak a vastag rész)
50 g paradicsompüré
30 g fokhagyma
50 g vaj
10 g cukor
só, őrölt bors, bazsalikom, oregano
Elkészítése
A spagettit forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük és a vaj felét felolvasztva, abban elkeverjük. A vöröshagymát, a gombát, a sárgarépát, a fokhagymát megtisztítjuk, a zellerszárat és a petrezselyemzöldet megmossuk. Valamennyi anyagot finomra, a szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, zsírját leszűrjük. A zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségféléket és a cukrot, és lepirítjuk. Elkeverjük benne a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd a paradicsompürével elkeverve fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Amikor az anyagok jól összeforrtak, összeértek, hozzáadjuk a gombát, és ezzel készre főzzük, tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat, és a kifőzött felforrósított tészta tetejére tesszük. Adhatunk hozzá külön reszelt sajtot.