nlc.hu
Gasztro
Tagliatelle rákszósszal és gyümölcsös joghurttorta

Tagliatelle rákszósszal és gyümölcsös joghurttorta

Mai menüajánlatunk tagliatelle rákszósszal és gyümölcsös joghurttorta.

 





Tagliatelle rákszósszal

Hozzávalók:

• 350 gr tagliatelle tészta
• 25 gr vaj
• 1 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 1 zöld paprika, apróra felvágva
• 25 gr liszt
• só, bors
• 275 ml tej, vaj tej és fehérbor keveréke
• 350 gr friss vagy konzervrák


Elkészítése:

Főzzük ki a tésztát az utasítások szerint. Olvaszd fel a vajat egy nagy edényben (kb 1 perc), tedd bele a fokhagymát, paprikát, takard le és 4-5 percig főzd, amíg meg nem puhul.
Tedd bele a lisztet és a fűszereket. Add hozzá a tejet, vagy a tejes bort. 3-4 percig főzd, néha megkeverve. Tedd hozzá a rákot, és 1-2 perc alatt hevítsd fel. A tésztát rendezd egy tálra, öntsd rá a szószt, és díszítsd a megmaradt rákokkal. Melegen tálald.



Gyümölcsös joghurttorta



Hozzávalók:





A tésztához
• 2 tojás
• 4 dkg cukor
• 6 dkg liszt

A töltelékhez
• 2 tojássárgája
• 8 dkg porcukor
• 2 dl joghurt
• 1 citrom leve
• 1,5 dkg zselatinpor
• 4 dl tejszín
• 10 dkg mandarinbefőtt (vagy idénygyümölcs)
• 2 dkg étcsokoládé
• 10 dkg pörkölt mandula


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütök, és hagyom kihűlni.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselation kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítem. Ha kihűlt, hozzáadom a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát.

A már kihűlt piskótát megkenem a krémmel, és hűtőbe teszem. Három-négy óra múlva a torta oldalát megszórom apróra vágott, pörkölt mandulával. A tetejét zselatinnal kevert, kemény habbá vert tejszínnel díszítem, kirakom a félretett gyümölccsel, és rászelem a csokoládét.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top