nlc.hu
Gasztro
Citromleves és gyömbéres hússaláta

Citromleves és gyömbéres hússaláta

Mára egy savanykás levest és egy laktató salátát ajánlunk.

 

Citromleves

Hozzávalók:

• 2 db húsleveskocka
• 1 db tojás
• 10 g cukor
• 2 cl Worchester szósz
• 200 g citrom


Elkészítése:

A húsleveskockákat 1 liter vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A citromot megmossuk, megtöröljük, héját finom reszelőn lereszeljük. A gyümölcs levét kicsavarjuk, átszűrjük. A tojást megmossuk, felütjük és villával vagy kis habverővel habosra verjük. Ízesítjük az átszűrt citromlével, a Worcester mártással és a cukorral. A langyosra kihűlt húsleveshez adjuk a tojásos tömeget, és állandó keverés mellett takaréklángon addig melegítjük, amíg a leves sűrűsödni kezd. Figyeljünk, ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat. Külön edényben adhatunk hozzá citromlevet.

Gyömbéres hússaláta

Hozzávalók:

• 500 g felszelt sertéshús
• 3 teáskanál reszelt friss gyömbér
• 3 teáskanál szójaolaj
• 1 teáskanál szójaszósz
• 1 teáskanál borecet
• 250 g zöldborsó
• 1 teáskanál finomra darabolt lime
• ¼ csésze lime-lé
• 2 teáskanál finomra vágott korianderlevél
• 2 és ½ csésze babcsíra

Elkészítése:

Keverd össze a húst a gyömbérrel és az olaj, a szósz és az ecet felével, takard le és hűtsd 10 percig. Forrázd le a zöldborsót, és hagyd állni 2 percig. Szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel.
Süsd meg a húsos keveréket, gyors tűzön, amíg megpuhul.
Keverd össze a maradék olajat, szójaszószt és ecetet a lime-mal, levével és a korianderrel.
Tedd egy edénybe az összes elkészült hozzávalót és jól keverd össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top