Hozzávalók:
2 póréhagyma
1 nagy burgonya
5 dkg vaj
1,5 dl száraz fehérbor
2 doboz kagylókonzerv
1/2 citrom leve
1 dl tejszín
2 tojássárgája
só, 1 csipetnyi bors
Elkészítése:
A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a bugonyát pedig kis kockákra vágom.
A pórét olvasztott vajon 10 percig pirítom, hozzáadom a burgonyát, fél liter vizet, a bort és a kagyló leszűrt levét. Az egészet fél óráig főzöm.
Ha megfőtt, átpasszírozom, hozzáadom a citromlevet, majd a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és megsózom, megborsozom. Beleteszem a kagylókat, felmelegítem (=forralni már nem szabad!) és tálalom. Vajban pirított kenyérkockákkal kínálom.