Gasztro

Tiszai halerõleves ikrabetéttel

Íme egy tiszai halászlérecept. Az ikrabetét teszi igazán különlegessé. Kaviár magyarosan.





Hozzávalók:

• 50 dkg ponty (vagy apróhal)
• 10 dkg vöröshagyma
• 10 dkg vegyes zöldség
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 5 dkg ételízesítő
• 1 halászlékocka
• só, csípős paprika
• 1 dkg pirospaprika
• 25 dkg ikra
• 1 tojásfehérje


Elkészítése:

A megtisztított halat, hagymát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot és az ízesítőket, fűszereket 3 liter hideg vízben felteszem főni.
Az ikrát közben kevés sós vízben megfőzöm.

A levest leszűröm, és ha nem elég tiszta, akkor a tojásfehérje gyengén felvert habját pár percig forralom benne, majd kiszedem belőle. A leves szép tisztává válik. Ezután még ízlés szerint ismét fűszerezem.
Tálaláskor teszem bele a megfőtt ikrát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top