
A tészta hozzávalói:
![]() |
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál olvasztott vaj
fél marék tört dióbél
10 dkg aszalt gyümölcs
2 db citrom héja és leve
Az öntet hozzávalói:
Nutella
folyékony tejszín
A tészta készítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót a lisztbe keverjük. A tojások sárgáit a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral selymes habbá verjük. A két tojáshabot egymással óvatosan elkeverjük, miközben hozzáadjuk a lisztet végül az olvasztott vajat is. Tepsibe töltjük, és közepesen forró (180°C-os) sütőben kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük, és Nutella-öntettel tálaljuk.
Öntet készítése:
A Nutellához forró tejszínt keverünk, majd a kettőt együtt rövid ideig összeforraljuk.
![]() |