Gasztro

Almatorta tejszínes öntettel

Ez a torta frissen a legjobb. Igazán akkor érdemes megsütni, ha rögtön meg is eszitek. Erre viszont íze is buzdít! Télre eltett almából is remek csemege.










Hozzávalók:

• 100 g tehéntúró
• 4 ek. olaj
• 3 tojás
• 1 cs. vaníliáscukor
• 50 g méz
• 200 g liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• ¾ kg alma
• 60 g folyékony méz
• 1/8 l tejföl


Elkészítése:

A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük.

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Rövid időre sós vízbe mártjuk és kivesszük a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán.

A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc). Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top