Gasztro

Kagylókrémleves

Igaz, hogy a kagyló valójában nem hal, de finom, vízben él, és még a szexuális vágyat is fokozza. Kalandra fel!










Hozzávalók:

• 2 póréhagyma
• 1 nagy burgonya
• 5 dkg vaj
• 1,5 dl száraz fehérbor
• 2 doboz kagylókonzerv
• 1/2 citrom leve
• 1 dl tejszín
• 2 tojássárgája
• só, 1 csipetnyi bors


Elkészítése:

A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a bugonyát pedig kis kockákra vágom.
A pórét olvasztott vajon 10 percig pirítom, hozzáadom a burgonyát, fél liter vizet, a bort és a kagyló leszűrt levét. Az egészet fél óráig főzöm.
Ha megfőtt, átpasszírozom, hozzáadom a citromlevet, majd a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és megsózom, megborsozom. Beleteszem a kagylókat, felmelegítem (=forralni már nem szabad!) és tálalom. Vajban pirított kenyérkockákkal kínálom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése