Gasztro

Orosz krémtorta

Az egyik leghíresebb és legkedveltebb torta. Szánj rá egy egész napot, vásárolj be, és arasd le a babérokat. Mert a kemény munka meghozza gyümölcsét!

Hozzávalók:










A piskótához
• 6 tojás
• 12 dkg kristálycukor
• 12 dkg liszt
• 1 citrom reszelt héja


A krémhez
• 2,5 dl tej
• 1 vaníliás pudingpor
• 10 dkg kristálycukor
• 1 mokkáskanál vaníliás cukor
• 20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs
• 1 citrom reszelt héja
• 5 dkg mazsola
• 2 dl tejszín

A díszítéshez
• 2 dl tejszín kemény habja
• 2 dkg porcukor
• 5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs


Elkészítése:

A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat.

A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, négy lapra vágom.

A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot.
Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem.

Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top