Hozzávalók:
1 kg tisztított ponty
25 dkg vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 szárított paprika
só
5-6 dkg száraztészta
Elkészítése:
A megtisztított, kibelezett hal fejéből, farkából a durvára összevágott hagymával erős tűzön 3 liter vízzel, kb. 1,5-2 óra alaplevet főzök; ezt leszűröm vagy átpasszírozom.
A hal többi részét felszeletelem és besózom.
A kész alaplébe beleteszem a pirospaprika felét, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a száraz paprikát és a halszeleteket. Megsózom.
Felfőzöm, és amikor feljön a habja, beleteszem a maradék pirospaprikát, a halfejet és az ikrát. Kb. 20 percig főzöm. Akkor kész, amikor a habképződés megszűnik.
Házi metélt tésztát kínálok hozzá.