
![]() | |
![]() | ![]() |
![]() |
400 g fehér szőlő (nem baj, ha nem mézédes)
50 g dióbél
0,3 dl sherry
1 db citrom leve
20 g porcukor
késhegynyi só
pár csepp dióolaj, ha nincs, jó helyette a diólikőr
10-15 szem piros bors
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, vigyázva, hogy ne nyomjuk meg a szemeket. A dióbelet és a piros borsot durvára vágjuk. A porcukrot, a citromlével, a sóval, a likőrrel, és a darabolt dióval jól összekeverjük. Kb. fél liter vizet felforralunk, és pár másodpercre a leszemezett szőlőt beletesszük, leszűrjük, és hideg vízzel rögtön lehűtjük. A lehűtött szőlőt az elkészített öntethez adva lazán összekeverjük, poharakba adagoljuk, tetejét megszórjuk a durvára tört piros borssal, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.