Gasztro

Duna hullám

Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebb specialitásokon kívül hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha nem mennének feledésbe. Most Budapest egyik jellegzetes süteményével ismerkedünk meg.

A Duna hullám elkészítése





20 dkg zsírt, 25 dkg porcukrot, 6 tojássárgáját habosra keverünk. 40 dkg lisztet, 1 csomag sütőport 2 csomag vaníliás cukrot, 12 kanál tejjel összekeverjük. Az egészet összedolgozzuk, és a 6 tojásfehérjét habosra keverve hozzáadjuk. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe 3 evőkanál kakaót és 2 kanál tejet keverünk. A sárga tésztába 3 kanál tejet teszünk. Előbb a sárga, majd a barna tésztát öntjük a tepsibe, megrázzuk, megszórjuk kimagozott meggyel. Ne felejtsük el a tepsit lisztezni, zsírozni.

Krém:

20 dkg porcukrot egy margarinnal habosra keverünk. Epret, vagy pudingot 2 dl meggylébe felfőzünk, és ha kihűl összekeverjük a krémmel, majd a megsült tésztára kenjük.

Máz:

13 dkg porcukor, 2 kanál víz, 2 kanál kakaó, 10 dkg vaj. Ezeket felfőzzük gőz felett, és amikor kezd kihűlni, a krémre kenjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése