nlc.hu
Gasztro
Laktató téli leves

Laktató téli leves

Hozzávalók:





• 10 dkg csicseriborsó
• 10 dkg szárazbab
• 10 dkg rizs
• 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
• 5 dkg bulgur (búzatöret)
• 10 dkg lencse (vörös)
• 10 dkg lencse (zöld)
• 1 evőkanál köménymag
• 1 fej vöröshagyma
• 4 evőkanál olaj
• 4 evőkanál petrezselyem
• őrölt bors
• só


Elkészítés:

A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon főzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc főzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top