Hozzávalók (6 személyre):
A tésztához
25 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só
5-5 dl tej és víz
2 evőkanál olaj
A töltelékhez
25 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
őrölt bors
só
A szószhoz
3 dkg vaj
2 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg trappista sajt (reszelt)
őrölt bors
só
A tetejére
3-3 dkg vaj és trappista sajt (reszelt)
Elkészítése:
A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojást, és sóval megszórjuk. Apránként beledolgozzuk az olajat, a tejet és a vizet. 1 órát állni hagyjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban a gombával együtt az egészet puhára pároljuk. Beleöntjük a tejet, és kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Borssal, sóval megszórjuk, és a reszelt sajtot is belekeverjük. A gombát és a szószt összekeverjük. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük. Tűzálló tálban szorosan egymás mellé tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben pirosra sütjük.