Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
175 g margarin vagy vaj
100 g reszelt étcsokoládé
Morzsolt tészta:
150 g liszt
3 csapott teáskanál kakaópor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 csapott teáskanál fahéj
90 g margarin vagy vaj
3 teáskanál hideg víz
Elkészítés:
A gyúrt tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a csokoládé kivételével), és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a csokoládéreszeléket is. A tésztát két részre osztjuk, és egy enyhén belisztezett munkalapon két nagyon vékony négyzet (40 x 40 cm) alakra nyújtjuk. Tésztavágóval tetszés szerinti motívumokat vágunk, pl. háromszög, négyzet, rombusz.
A morzsolt tésztához a hozzávalókat egy konyhai robotgéppel finom morzsalékká összedolgozzuk, és egyenletesen a kivágott motívumokra szórjuk. A sütiket egy kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A süteményeket a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.