Gasztro

Csokis – fahéjas sütikék

80 db aprósütemény? Lehet, hogy soknak tûnik így elsõ látásra, de ha majd jönnek az éhes barátok, még kevésnek is bizonyulhat. Gondolkozz el a dupla adagon!












Hozzávalók:


Gyúrt tészta:




• 300 g liszt
• 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 150 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 tojás (közepes méretű)
• 175 g margarin vagy vaj
• 100 g reszelt étcsokoládé

Morzsolt tészta:
• 150 g liszt
• 3 csapott teáskanál kakaópor
• 75 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 2 csapott teáskanál fahéj
• 90 g margarin vagy vaj
• 3 teáskanál hideg víz


Elkészítés:

A gyúrt tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a csokoládé kivételével), és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a csokoládéreszeléket is. A tésztát két részre osztjuk, és egy enyhén belisztezett munkalapon két nagyon vékony négyzet (40 x 40 cm) alakra nyújtjuk. Tésztavágóval tetszés szerinti motívumokat vágunk, pl. háromszög, négyzet, rombusz.

A morzsolt tésztához a hozzávalókat egy konyhai robotgéppel finom morzsalékká összedolgozzuk, és egyenletesen a kivágott motívumokra szórjuk. A sütiket egy kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A süteményeket a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top