Hozzávalók:
Grillázs:
1 teáskanál vaj
40 g cukor
50 g mogyoró, finomra aprítva
Gyúrt tészta:
200 g liszt
125 g vaj
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Kenéshez:
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 teáskanál sűrített tej
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a mogyorót egy serpenyőben addig melegítjük, amíg a grillázs aranybarna lesz. A grillázst egy tányérra szedjük, és hagyjuk megszilárdulni. Utána apróra daraboljuk.
A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. (Ha a tészta ragad, tegyük kb. 30 percre hideg helyre.) Enyhén belisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy perec alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a pereceket, majd a grillázzsal megszórjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
A süteményt a papírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.