Gasztro

Grillázsos perec






 

 


 






Hozzávalók:

Grillázs:
• 1 teáskanál vaj
• 40 g cukor
• 50 g mogyoró, finomra aprítva

Gyúrt tészta:
• 200 g liszt
• 125 g vaj
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 75 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 tojásfehérje (közepes méretű)

Kenéshez:
• 1 tojássárgája (közepes méretű)
• 1 teáskanál sűrített tej



Elkészítés:

A vajat, a cukrot és a mogyorót egy serpenyőben addig melegítjük, amíg a grillázs aranybarna lesz. A grillázst egy tányérra szedjük, és hagyjuk megszilárdulni. Utána apróra daraboljuk.

A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. (Ha a tészta ragad, tegyük kb. 30 percre hideg helyre.) Enyhén belisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy perec alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a pereceket, majd a grillázzsal megszórjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A süteményt a papírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top