Grillezett lazac currys gombával
Hozzávalók:
4 szelet lazac
2 evőkanál olaj
a currys gombához:
1 fej vöröshagyma
2 cm-es gyömbérdarabka
1 evőkanál csípős curry
2 dkg vaj
30 dkg apró gomba
2,5 dl kókusztej
őrölt bors
só
a díszítéshez kaporszálak
Elkészítése:
A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyőben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre főzzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk.
Erdei szellő
Hozzávalók:
2 cl tejszín
20 dkg vegyes erdei gyümölcs (szamóca, málna, áfonya)
2 dl tej
1 kiskanál méz
Elkészítése:
A gyümölcsöket a tejjel és a mézzel turmixgépben keverjük simára, majd a tejszínt töltsük hozzá, és rövid ideig, erős fokozaton mixeljük össze. Azonnal fogyaszthatjuk.