Gasztro

Grillezett lazac currys gombával és Erdei szellõ

A lazac a halak királynõje, ahogy mondják, és most "õfelsége" igazi erdei kíséretet kapott. Gomba, és egy erdei gyümölcsös koktél, ami tökéletes aperitif lesz a pénteki ebédhez.








Grillezett lazac currys gombával

Hozzávalók:


• 4 szelet lazac
• 2 evőkanál olaj

a currys gombához:
• 1 fej vöröshagyma
• 2 cm-es gyömbérdarabka
• 1 evőkanál csípős curry
• 2 dkg vaj
• 30 dkg apró gomba
• 2,5 dl kókusztej
• őrölt bors
• só
• a díszítéshez kaporszálak


Elkészítése:

A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyőben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre főzzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk.

Erdei szellő





Hozzávalók:


• 2 cl tejszín
• 20 dkg vegyes erdei gyümölcs (szamóca, málna, áfonya)
• 2 dl tej
• 1 kiskanál méz


Elkészítése:

A gyümölcsöket a tejjel és a mézzel turmixgépben keverjük simára, majd a tejszínt töltsük hozzá, és rövid ideig, erős fokozaton mixeljük össze. Azonnal fogyaszthatjuk.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top