Hozzávalók:
100 g hámozatlan, egész mandula
Massza:
2 tojásfehérje (közepes méretű)
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g liszt
200 g hámozott, darált mandula
2 evőkanál rózsavíz (bioboltból) vagy 2 evőkanál rum
Kenéshez:
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál víz
Elkészítés:
A mandulás díszítéshez a mandulákat egy edényben felöntjük vízzel (fedje el), felforraljuk, és kb. 3 percig forrni hagyjuk. A mandulákat egy szitába szedjük, és hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, és egy teflonos serpenyőben kb. 3 perc alatt kiszárítjuk, majd lehűtjük és félbe vágjuk.
A masszához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy konyhai robotgéppel egymás után hozzákeverjük. A masszából mogyoró nagyságú golyókat formálunk, és három mandulát az oldalához nyomunk. A golyóknak kis csúcsot formálunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten két órát száradni hagyjuk (ne fedjük le). Sütés előtt a tojássárgáját felverjük a vízzel, és a süteményeket megkenjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
A süteményt egy sütőrácson hagyjuk megszilárdulni.